Loading...

Exkluzivní vanilkový lusk z Ugandy 2ks - Vanissa

Exkluzivní vanilkový lusk z Ugandy. V balení 2 ks.

196 Kč
1
Skladem > 10 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Tato ugandská vanilka pochází z orchideje odrůdy Planifolia, stejné rodiny jako vanilka Bourbon z Madagaskaru.Její velmi vysoký obsah vanilinu, charakteristický pro ugandskou vanilku, dodává luskům silné vanilkové, kakaové a divoké tóny, takže je nutností pro kuchaře, kteří hledají nové chutě. Je to produkt ultra bohatý na živiny, typické jsou pro něj pozdní sklizeň a pomalý proces rafinace, které umožňují rozvoj intenzivních, podmanivých vůní. Je všestranná a miluje odvážné svatby stejně jako velké klasiky. V kombinaci s kvalitní čokoládou, exotickým ovocem, štědrou smetanou nebo lihovinou zaujímá ústřední místo a zvýrazňuje přísady kolem sebe. Naše ugandské vanilkové lusky jsou velké a masité, což jim dává větší množství zrn než jeho madagaskarský bratranec, pro větší aromatickou sílu. Jsou baleny ve skleněné tubě po 10 tobolkách nebo ve vakuových doplňovacích sáčcích. Vanilku skladujte na chladném a suchém místě, mimo dosah světla. Vanilkové lusky nevyprší, ale doporučujeme je spotřebovat do 2 let, aby si zachovaly plnou intenzitu jejich aromat.

Jak zužitkovat celý vanilkový lusk?

Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.

23.6.2022

1. Překrojte lusk napůl

  • Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!
  • Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.

2. Co dělat, když vanilkový lusk vyschne a ztvrdne

  • V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte vanilkový lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.



3. Vyrobte si z vanilkového lusku cukr

  • Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.

4. Vyrobte si vanilkový extrakt

  • Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.
  • Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.
  • Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži
  • Jednou za čas směs protřepejte
  • Do pokrmů dávkujte po lžičkách



Složení produktu

Vanilkové lusky

Země původu

Afrika

Další informace

Barva černá

Technické parametry

Kategorie: Vanilkový lusk
Výrobce Vanissa
EAN 3760377652635
Kód produktu proug2

Související produkty

Vyrobeno v Německu
Bio vanilkový lusk 1ks - RUF

Bio vanilkový lusk 1ks - RUF

Bio Bourbon vanilkový lusk. Balení 1 ks.

76 Kč
2533.3 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1
Přehrát video
Vanilkový lusk 2ks 6g - BAM

Vanilkový lusk 2ks 6g - BAM

Vanilkový lusk pro ochucení krémů, zmrzliny a dezertů. 2 ks v balení.

155 Kč
2583.3 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma - Vanilka

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma

318 Kč

Skladem > 10 ks
1

Vanilka plod - vanilkový lusk 1ks

Vanilka je voňavé koření, kterým provoníte nejen vánoční cukroví.

102 Kč

Skladem > 10 ks
1